סיפורה של "הילדה הרעה" של עולם הרוק שחוגגת 75 שנים
צילום : Lidor Azizi
בתחילת שנות ה-90 החל טרנד הפאבים באזור של מגרש הרוסים בירושלים המנומנמת של אז. ברוב מקומות הבילוי גיבשו את המוזיקה להשמעה. הפלייליסט היה מגוון, וכלל רוק/פופ של שנות ה70-80 וגם מוזיקה ישראלית.
בתוך בליל הדיסקים בלט בעיני אלבום שיצא בשנת 1990 של מריאן פייתפול שנקרא `Blazing Away` מתוכו הושמעו בעיקר הרצועות : `Working Class Hero` גרסת כיסוי ללהיט של ג`ון לנון, הלהיט `As Tears Go By` עם ביצוע חדש של מריאן פייתפול ללהיט שלה משנות ה-60. ו-`The Ballad of Lucy Jordan` שהיה שיר הנושא בסרט "תלמה ולואיז". פייתפול שהייתה זמרת מצליחה עוד בשנות ה-60. התגלתה באלבום " Blazing Away" בוגרת יותר עם קול מחוספס ושונה שהביא עימו משהו שונה ואוונגרדי לתחילת שנות ה-90.
מריאן פיית`פול נולדה ב-29 בדצמבר 1946, בלונדון, בשכונת האמסטד הקסומה. לפיית`פול אילן יוחסין מכובד מצד אמה, אווה, ברונית אוסטרית, יהודייה. בצעירותה הייתה האם אווה בלרינה. דודה של מריאן הוא הסופר האוסטרי הידוע זאכר-מאזוך.
הקריירה של מריאן פייתפול החלה בשנת 1964, כאשר הייתה בת 17. היא החלה להופיע בבתי קפה כזמרת פולק. באחד מהאירועים היא הכירה את האמרגן של הרולינג סטונז, להקה שפייתפול העריצה אנדרו לוג אולדהם. אנדרו ראה אותה מופיעה, הכיר לה את חברי הלהקה. ג`גאר וריצ`רדס כתבו עבורה את הסינגל הראשון שלה, ` As Tears Go By`.
הסינגל הפך ללהיט מצליח והביא את פיית`פול להצליח כזמרת, עם להיטים נוספים :
` This Little Bird, `,` Summer Nights ` ו-` Come and Stay With Me`.
בגיל 18 נישאה מריאן פייתפול לסוחר האומנות ג`ון דנבאר ובתוך שנה הספיקה ללדת את בנה הבכור ניקולאס ואפילו להתגרש.
לאחר גירושיה הקריירה של מריאן פייתפול נסקה. היא הוזמנה לתוכניות טלוויזיה והחלה גם בקריירת משחק.
רבות נכתב על יחסיה של מריאן פייתפול עם מיק ג`אגר שחיזר אחריה במרץ, ועל שאר חברי הלהקה. תקופה של הוללות שסוקרה היטב בכל מדורי הרכילות של סוף שנות ה-60. המושג סקס, סמים, ורוקנרול, ממש נכתב על אותה חבורה.
התדרדרותה של מריאן פייתפול החלה כאשר נחשפה לסם ההרואין.
פייתפול החלה לדעוך לאיטה. בשנת 1969 חוותה טראומה אישית כאשר טבע למוות בבריכה הגיטריסט, חבר להקת ה"רולינג סטונס", בריאן ג`ונס, בגיל 27 (ובכך הצטרף לאותו מועדון מפוקפק). פייתפול שהייתה ידידתו הקרובה של ג`ונס נכנסה לדיכאון קשה עם היוודע לה דבר מותו.
תחילת שנות ה-70 לא היטיבו עם מצבה של מריאן פייתפול היא הרתה 3 פעמים הריונות בלתי רצויים וביצעה הפלות. התמכרה לסמים, אלכוהול וגלולות שינה. אפילו עברה מספר ניסיונות של התאבדות.
באוטוביוגרפיה שפרסמה מריאן פייתפול בשנת 1994, ציינה: "הדבר הכי טוב שאפשר לקבל ממערכת יחסים גרועה, זה לצאת עם כמה שירים טובים ממנה". בהתייחסה למערכת היחסים שלה עם מיק ג`אגר.
בין השנים 1969-1977 נעצרה היצירה של מריאן פייתפול, היא לא הקליטה אף אלבום או שיר.
לאחר צאתה ממכון לגמילה שבו שהתה 8 חודשים. הוציאה מריאן פייתפול את אלבום הקאמבק המצוין " Broken English". פייתפול החלה להישמע אחרת.
קול הנעורים שאיפיין את ההקלטות שלה משנות ה-60 התחלף בקול של אישה בוגרת יותר עם גרון חרוך, מסיגריות ואלכוהול. סגנון של שאנסונרית ואפילו זמרת קברט. דווקא אז מתחילת שנות ה-80 ועד שנת 2000 הקליטה מריאן פייתפול 10 אלבומי אולפן, פיתחה קריירה סולו עצמאית. ושיתפה פעולה עם יוצרים כמו ניק קייב, דייב אוונס מ-U2, פי ג`יי הארווי, ואן מוריסון ובק.
המוות דפק שוב בדלתה של מריאן פייתפול פעמים נוספות. מלבד ניסיונות ההתאבדות בשנות ה-70. בספטמבר 2006 ביטלה מסע הופעות לאחר שאובחן אצלה סרטן השד. היא עברה מספר ניתוחים והגידול סולק בשלבים מוקדמים.
במרץ 2007 חזרה לבמות עם מסע הופעות העונה על השם:
Songs of Innocence and Experience. כהכרזה חגיגית על ניצחונה מול מחלת הסרטן.
לפני כשנתיים אושפזה מריאן פייתפול לאחר שנדבקה בקורונה והיא צלחה אפילו את המאבק הזה. פייתפול ששירה : ` As Tears Go By`, נכנס למקום ה-22 של ה"Bilbord Hot 100 " ביקרה בישראל והופיעה באמפי שוני באוקטובר 2011.