רגע השיא של ג`ון לנון בעידן שלאחר הביטלסצילום : Lidor Azizi
בעולם אוטופי ג`ון לנון, היה חוגג בחודש אוקטובר השנה יום הולדת 83.
אלמלא פגש את מארק צ`פמן וחמשת כדורי האקדח שלו, ודאי היה מעלה פוסט באיזו רשת חברתית עם מסר הומוריסטי אופייני. ומתפלל לעולם טוב יותר, ויוצא בקריאה להיטיב עם הפועל הפשוט ומעמד הביניים.
בספטמבר 1969 עזב לנון בצורה חשאית את הביטלס, עם הסכמה מול חבריו שלא יוציא הודעה לתקשורת. באותה שנה יצא למסע הופעות. הפעם ללא חבריו הוותיקים. אריק קלפטון, יוקו אונו וקלאוס פורמן מילאו את השורות. המהלך של לנון הוביל את פול מקרטני להודיע ב-10 באפריל 1970 על סופה של להקת הביטלס. ג`ון לנון קיבל זאת בהפתעה גמורה.
ביום הולדתו ה-30 קיבל ג`ון לנון ספר של הפסיכולוג ארתור ג`אנוב שנקרא : `הצעקה הראשונית`. ארתור ג`אנוב היה פסיכולוג מעורר מחלוקת. הוא דגל בשיטות טיפול בלתי קונבנציונליות מול עולם הפסיכולוגיה השמרני.
ג`ון לנון היה בתקופה הקשה ביותר בחייו. פול מקרטני הוציא את אלבום הסולו הראשון שלו. ג`ורג` האריסון התפוצץ עם אלבום משולש כתגובת נגד לניסיון ההקטנה שלו בימי הביטלס וגם רינגו סטאר הוציא אלבום משלו.
יוקו וג`ון היו עייפים מהשנתיים האינטנסיביות שעברו. הרפרטואר שלהם כלל: אהבה גדולה, יחסים מורכבים עם קהל המעריצים של הביטלס והתקשורת. ברשימה האינסופית הייתה גם יצירה, מחאה, התמכרות לסמים, הפלה של יוקו וגם מאבקי גירושין בלתי נגמרים מול בן זוגה לשעבר ומשפטי משמורת.
ג`ון ויוקו התחברו לשיטת הטיפול אשר הוצגה בספר `הצעקה הראשונית`. עיקר הטיפול נוגע בטראומות ילדות.
הטיפול של ג`אנוב דגל בפריקת כעס גם באמצעות צעקות וזעם.
בחודש מרץ 1970 התקשרה יוקו אונו לארתור ג`אנוב וביקשה מהפסיכולוג להגיע לטפל בזוג.
הטיפול הזוגי דרש מהזוג פרק זמן שבו הם ימנעו מהרואין, תקשורת, אלכוהול, טלפון, ואפילו להתרחק זה מזו למשך תקופה מסוימת.
במהלך הטיפול קיבל ג`ון לנון השראה לכתיבת שירים. ואז מצא עצמו ג`ון לנון נכנס לאולפן חמוש בגיטרה וזאת כדי להקליט את אלבום הסולו הראשון שלו לאחר עידן הביטלס. תחילה הוא הוציא 3 תקליטונים:
"Give Peace a Chance", "Instant Karma" ו-"Cold Turkey" (שתיעד ייסורי גמילה מהרואין).
לבסוף נולד האלבום ` John Lennon/Plastic Ono Band`. התקליט, כלל שירים אישיים מאוד. השירים שכתב באותה תקופה היו ישירים ושונים מכתיבתו בתקופת הביטלס שכללה משחקי מילים. השמטות שהעניק לנון לשירים כמו
:Mother, Hold On, Love, God Isolation היו חושפניים באופן ישיר לטיפול שעבר על ידי ארתור ג`אנוב.
האלבום אשר חלק ניכר מהשירים בו הוקלטו בטייק אחד, לא זכה להצלחה מסחרית רבה. הניסיון של לנון ליצור אנטיתזה מכוונת ומתריסה לביטלס הייתה מעניינת, אך לא התקבלה בצורה נלהבת בקרב מעריצי הביטלס המסורתיים. לימים תוכר ההפקה המינימליסטית להכרה בגדולתו של לנון כיוצר עצמאי.
working Class Hero
בין השירים של לנון בלט מעל כולם, השיר ` Working Class Hero ` . לנון הטוב והמוכר כתב לחן עם פריטה פשוטה והרמונית עם 3 אקורדים בלבד. בלדת פולק "דילנית" שיותר מזכירה שיר עם מחאתי ופוליטי. השיר הנוקב מציג מנקודת מבטו של לנון, את פער המעמדות. גם את הממסד הפוליטי הבלתי מתחשב והמלחמות המיותרות. בשיר לנון מבקש לשנות את הפרט ולא את העולם. באולפן הידוע באייבי רואד שבלונדון, לשיר הזה הקליט לנון לא מעט טייקים. ודווקא בהקלטה שהייתה לשביעות רצונו הוא דילג על בית. אותו בית נערך לבסוף מהקלטה אחרת ואף שומעים בשיר את השוני בסאונד בין הבתים.
האבסורד הוא שג`ון לנון שהיה כוכב ענק ואיש עשיר מאוד. האמין שהוא יכול להיות גיבור מעמד הפועלים. אפילו בשיר `Imagine` הוא ניסה לדמיין עולם שאין בו רכוש פרטי, בזמן שהוא עצמו התגורר באחוזה.
לנון ביקש לאורך כל קריירת הסולו שלו לנפץ את התדמית שלו. אבל לא כל כך בטוח שהוא הצליח.
בראיון שנתן לנון בדצמבר 1970 ל"רולינג סטון", הצהיר לנון שהשיר ` Working Class Hero ` הוא שיר מהפכני. הוא רואה בו המשך ישיר להמנון שכתבו הביטלס: `Give Peace a Chance `.
השיר ` Working Class Hero` נהנה מגרסאות כיסוי של מריאן פיית`פול , דיוויד בואי שהקליט את השיר ביחד עם טין מאשין.
בשנת 2007, במסגרת אלבום מחווה ללנון, הקליטו חברי להקת גרין דיי את השיר. הביצוע נתן נופך רוקיסטי נהדר. גרין דיי הקליטו קאבר הכי מוצלח בעיני לשיר. הגרסה של ההרכב נפתחת בדומה למקור, עם גיטרה אקוסטית בלבד. בהמשך מצטרפות הגיטרות החשמליות הבס וגם תופים רועמים. לקראת הסוף, הדציבלים נרגעים והשיר מסתיים עם קטע מהגרסה המקורית של לנון. גרין דיי, שהיו אז בשיא הצלחתם, היטיבו לתרגם את המחאה של תחילת הסבנטיז לתקופתם בצורה מכובדת ביותר. לדעתי הם הצליחו לגשר על פער הדורות.