צליל מכוון / רוני טוביה
מייק בראנט
מדוע שם קץ לחייו אליל הזמר שהפך לאגדה?
בוקר 25 באפריל 1975, באוויר הקריר של פאריז ברחוב ELANGER מס` 6.
כשהוא שרוע על המדרכה נמצא מייק בראנט ללא רוח חיים.
מאותה מדרכה ניתן היה לראות את המרפסת בקומה השישית ממנה קפץ אל מותו.
הדיווח בקול ישראל באותו יום, סיפק את התיאור הבא : " הוא היה מוטל על גבו, יפה, נינוח, נראה כאילו הוא חי, אך ראשו נח בתוך שלולית של דם"
מייק בראנט נחשב מבחינת הצלחה בינלאומית כגדול הזמרים הישראלים, ממש סופרסטאר.
להיטיו כבשו מייד את פסגות מצעדי הפזמונים. בהופעותיו האולמות היו מלאים עד אפס מקום.
הוא היה מופיע ללא הרף בטלוויזיה. נערץ על ידי נשים, מושא לקנאה אצל הגברים. כותבי השירים המובילים רצו שיבצע את השירים שלהם. ואז ביום אחד כשהוא בן 28 בלבד הכל נגמר .
זה לא היה ניסיונו הראשון של בראנט לשים קץ לחייו בחודש נובמבר חמישה חודשים קודם לכן, התאכסן מייק בראנט בבית מלון בז`נבה כדי לטפל בעצמו כתוצאה ממצב נפשי ירוד.
בעודו שוהה בחדרו שבבית המלון. קפץ מהקומה החמישית של בית המלון, הריחוף באוויר נבלם על גגון באמצע הדרך והסתיים עם רגל שבורה, ומספר חבלות בגוף.
ממיטתו שבבית החולים סיפר בראנט : "זה היה רגע של טירוף. אני מופתע ממה שניסיתי לעשות. זאת היתה ההתנסות החשובה בחיי. חשבתי על העבודה, חשבתי על החיים האישיים שלי, על הנשים. בסופו של דבר הרגשתי שזה הסוף" ועוד הוסיף : אני חושב שזאת הפעם האחרונה שאנסה דבר כזה. אני בטוח שזאת הפעם האחרונה", וכך סיכם את הריאיון.
הוריו של מייק (משה) היו שני פליטים יהודים, אימו ברכה הייתה ניצולת שואה מייק נולד במחנה מעצר למעפילים בקפריסין ב1 לפברואר שנת 1947 ובזכותו קיבלה משפחתו את אישור העפלה לארץ ישראל.
בילדותו גר מייק עם הוריו ברחוב קיבוץ גלויות 7 בחיפה. מלכתחילה זיהו אצלו בעיות רגשיות, ומגיל קטן נשאב לתחום האומנות והשירה.
בגיל 14 בלבד הקים מייק בראנט את ההרכב המוזיקלי הראשון שלו שנקרא "הצעירים העליזים" בגיל 17 כבר הופיע בראנט עם הלהקה במלון דן כרמל באופן קבוע תמורת שכר. כשהיה בן 20 עבר לעיר הגדולה ואחת מטראומות חייו הייתה כשבזמן הופעתו אביו שמייק היה מאוד קשור אליו נפח את נשמתו.
לאחר אופורית מלחמת ששת הימים כשהאומנים הישראלים היו מבוקשים מאוד בחו"ל, צירף יונתן כרמון את מייק בראנט ללהקת "כרמון" שעשתה סיבוב הופעות בחו"ל. באותו מסע הכיר בראנט את מיכל טל והשניים הפכו לזוג בחיים ואפילו שרו ביחד.
ערב אחד בקיץ של תל אביב במועדון לילה, יושב לו הבעלים של מועדון "בקרה" הנמצא בטהרן בתוך מלון הילטון. איש העסקים הבחין מיד בכישרון הרב של מייק בראנט ומייד הזמין אותו להופעות אצלו במועדון. מכאן ואילך הדברים החלו להתקדם במהירות.
בראנט הופיע במלון הילטון שבטהרן על אותה במה שהופיעה הזמרת סילבי ורטאן, שמשכנעת את מייק להגיע לצרפת וכך היה. חודשיים לאחר מכן מגיע מייק בראנט לעיר האורות. פוגש שם במפיק הצרפתי ז`אן ראנר שמתרשם מיכולתו הווקאלית ולאחר מספר שבועות נולד הלהיט הענק של בראנט "LAISSE MOI TAIMER " כל זה קורה בזמן שהשפה הצרפתית אינה שגורה בפיו של מייק בראנט ולמעשה המילים הצרפתיות כתובות לו בשפה העברית. משם הקריירה של בראנט נסקה , הוא ייצג את צרפת בפסטיבל "מידם 4" שעבר בשידור ישיר בתחנות הטלוויזיה, בראנט שודרג חיצונית במראהו תסרוקתו ולבושו, והפך בין לילה לדבר החם ביותר בצרפת . בשבועיים הצליח למכור 50 אלף עותקים מאותו תקליטון ובסה"כ בכל התקופות למיליון וחצי עותקים.
הלהיט הבא "MAIS DANS LA LUMIERE " כבר הופך את בראנט לזמר השנה בצרפת.
ההצלחה ההיסטרית בצרפת גרמה לאמרגן מיקי פלד להזמין את בראנט לסיבוב הופעות בישראל, לאחר שכל הכרטיסים נמכרו ביטל בראנט את הגעתו לישראל, מחשש לאכזב את הקהל. ואז נשלחת ידידתו הטובה יפה ירקוני כדי להביאו לסיבוב הופעות מוצלח ביותר ברחבי המדינה.
בזמן מלחמת יום כיפור מגיע שוב מייק בראנט לישראל כדי להופיע בפני חיילים.
הקצב עולה ומייק בראנט מופיע כ250 הופעות בשנה. וכובש את צרפת במצעדי הפזמונים.
המון סימני שאלה ספקולציות וקונספירציות היו סביב מותו של בראנט שהיכה בהלם את מעריציו הרבים. מייק בראנט דור שני לניצולי שואה, קרס נפשית בשיא ההצלחה, אף אחד לא הכין אותו למעמד של כוכב בינלאומי, לכסף רב והערצה עצומה. הוא טופל בכדורי שינה והרגעה ובסופו של דבר הפך לקורבן של הכישרון הגדול שלו. הוא נטמן בחיפה בבית העלמין בחוף הכרמל.
בשנת 1991 עלתה הצגה "לס מואה טמה" בחאן הירושלמי על חייו. ועוד הצגה בבית לסין בשנת 2008 "מייק".
בשנת 2002 יצר בועז פייפר סרט תיעודי על חייו ומותו של בראנט.
עיריית חיפה העיר בה גדל מייק בראנט הנציחה את שמו כאשר קראה רחוב על שמו בשכונת קריית אליעזר.